Mikroszálakkal erősített, a fugákat zsugormentesen kitöltő hézagoló glettanyag.
Kiválóan alkalmazható gipszkarton lapok éleinek kézi hézagolására és glettelésére
Szakszerűen elkészített aljzat esetében akár hézagerősítő csík használata nélkül!
Száradás után sem esik össze, így az utánglettelés többnyire megspórolható
Bedolgozhatósági idő: kb. 45 perc
Hézagolásnál alapfeltétel a gipszkarton szerkezet szakszerű elkészítése és
stabilitása. Az alapfelület legyen tiszta, száraz, és a felkúszó nedvességtől
védett. Glettelésnél a megmunkálandó felületről a laza, porózus részeket,
szennyeződéseket, festékrétegeket távolítsuk el. Az erősen nedvszívó
aljzatokat alapozóval kezeljük elő, a betonfelületek maradvány-nedvessége
3% alatti legyen.
Tegyünk tiszta vizet egy edénybe, és lassan szórjuk bele a hézagoló glettet (1
kg hézagoló gipszhez kb 0,50 l víz szükséges). Rövid beszívódási idő után
csomómentes péppé keverjük össze a masszát. Mindig tiszta vizet, tiszta
edényeket és szerszámokat használjunk, mert az esetlegesen belekeveredő
korábban már megkötött gipsz maradványok a habarcs kötésidejét
jelentősen befolyásolhatják. A bekevert hézagoló gipsz kb. 45 percig jól
felhasználható, majd utána bekeményedik. A kötés megkezdése után az
anyagot már tovább felhasználni nem szabad. Idegen anyagot ne keverjünk
hozzá! Hézagoláshoz sűrűbb, gletteléshez hígabb anyagot keverjünk.
Hézagolásnál a kb. 3-5 mm széles fugákat töltsük ki, és amennyiben
szükséges a szilárdulás után gletteljük át. Csavarok, szögek, furatok
környezetét kétszer gletteljük. Glettelésnél különösen sima felületet kapunk,
ha a már keményedő réteget egy szivacslappal benedvesítjük, és újra
átgletteljük. Az elkészült felület igény szerint csiszolható, festhető és
tapétázható. Felhasználása +5°C és +35°C közötti hőmérséklet esetén
javasolt.